Využití ultrazvuku v potravinářství – Bronislava Hájková
Bronislava Hájková
Bachelor's thesis
Využití ultrazvuku v potravinářství
Applications of Ultrasound in Food Technology
Anotácia:
Ultrazvuk řadíme mezi moderní technologie, které napomáhají při výrobě zdravých a kvalitních potravin s vysokou nutriční hodnotou za současné úspory energie a dalších faktorů významných pro ekonomiku výroby a také ochranu životního prostředí. Tato bakalářská práce nastiňuje možnosti využití ultrazvukové energie v nejrůznějších odvětvích potravinářské výroby. Úvodní část je věnována principům vzniku …viacAbstract:
Ultrasound is a modern technology, which can be helpful for production healthy and quality food with high nutritional values. Aplication of ultrasound in food technology decrease energy requirements and it has many other advantages that can be important for production economy and for protection of the environment. This Bachelor thesis outlines possibilities of using ultrasound in different branches …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Martina Bučková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hájková, Bronislava. Využití ultrazvuku v potravinářství. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Antibakteriální vlastnosti obalových materiálů v potravinářství
Kateřina SULOVSKÁ -
Zařízení pro finální čištění dílů
Lukáš Kvíčala -
Čištění bionafty
Robert Macura