Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti nápojů z vybraných druhů ovoce – Bc. Radek PRAYER
Bc. Radek PRAYER
Diplomová práce
Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti nápojů z vybraných druhů ovoce
Effect of used sweeteners on sensory properties of fruit drinks
Anotace:
Předmětem práce bylo senzorické zhodnocení použitých sladidel v nápojích z vybraných druhů ovoce. V rámci senzorické analýzy byl použit jablečný mošt a dále hruškový, meruňkový, višňový a černorybízový nektar. Tyto nápoje byly následně naředěny na dvě koncentrace s pitnou vodou: 1) v poměru 50 % originálního nápoje a 50 % pitné vody; a 2) v poměru 25 % originálního nápoje a 75 % pitné vody. Jednotlivé …víceAbstract:
The object of the study was a sensory evaluation of used sweetners in beverages from selected fruits. Within the sensory analysis apple juice and also pear, apricot, cherry and blackcurrant nectar were used. These drinks were subsequently diluted at two concentrations with drinking water: 1) in a ratio of 50 % of the original beverage and 50 % of drinking water; 2) in a ratio of 25 % of the original …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PRAYER, Radek. \textit{Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti nápojů z vybraných druhů ovoce}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/6ejfqw/.
Jak správně citovat práci
PRAYER, Radek. Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti nápojů z vybraných druhů ovoce. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Preference sladidel u konzumentů v ČR
Lenka Trnková -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Tereza ČIHÁKOVÁ -
Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly
Nela KÜFFNEROVÁ -
Hodnocení obsahu sladidel v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Linda Prokopová -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Denisa WEISSOVÁ -
Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti džemů z vybraných druhů ovoce
Pavel PIHLÍK
Název
Vložil
Vloženo
Práva