Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti – Radoslav Mičo
Radoslav Mičo
Bachelor's thesis
Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti
Model Production Technology of White Wine and Varietal Differences
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá historií vína. Dále se zaměřuje na pěstování vinné révy v různých klimatických pásmech, rozepisuje se o chemickém složení hroznu a jeho vývo-jových fázích. Zaměřuje se na technologii výroby bílého vína, alkoholové kvašení. V práci se popisuje označování vína dle cukernatosti šťávy a obsahu zbytkového cukru. Blíže se seznamuje s odrůdovými rozdílnostmi Veltlínského zeleného …viacAbstract:
This bachelor thesis deals with the history of wine. Further focuses on the cultivation of the vine in different climatic zones, details about the chemical composition of grapes in it´s various stages of development. It focuses on the manufacturing technology of white wine, alcoholic fermentation. The work describes the labelling of wines from the grape juice and the residual sugar content. The varietal …viacKľúčové slová
vinná réva odrůda bobule víno kvašení kvasinky alkohol chemické složení kyseliny aroma
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015
Zverejniť od: 7. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mičo, Radoslav. Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti . Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 7.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 7. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
Studium složení třapin révy vinné
Kamila Šlorová -
Fyzikálně chemické změny hroznů révy vinné během zrání
Anežka Majorová -
Vliv prvkového složení půdy na kvalitu vína
Frederika Mišíková