Martin Šimek

Bachelor's thesis

Příprava, hodnocení a použití polyglycerolů v potravinářském průmyslu

Synthesis, evaluation and use of polyglycerols in food industry
Abstract:
V rámci této bakalářské práce byla vypracována rešerše zabývající se vlastnostmi, využitím a přípravou oligoglycerolů a přípravou bis(trifluoromethansulfon)imidů cínu jako katalyzátorů pro oligomerizaci glycerolu. Reakcí bis(trifluoromathansulfon)iminu s dimethyl-, dibutyl- a difenylcín oxidem bylo připraveno několik nových bis(trifluorometansulfon)imidových katalyzátorů. U těchto katalyzátorů byly …more
Abstract:
A wide literature search dealing with the preparation, utilization and properties of oligoglycerols and preparation of diorganotin bis(trifluoromethanesulfon)imides as catalysts for oligomerization of glycerol was performed within the scope of this bachelor thesis. Several new bis(trifluoromethansulfon)imides were prepered by the reaction of bis(trifluoromethansulfon)imine and (Me2SnO)n, (Bu2SnO)n …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Aleš Růžička, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Šimek, Martin. Příprava, hodnocení a použití polyglycerolů v potravinářském průmyslu . Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic