Příprava, hodnocení a použití polyglycerolů v potravinářském průmyslu – Martin Šimek
Martin Šimek
Bachelor's thesis
Příprava, hodnocení a použití polyglycerolů v potravinářském průmyslu
Synthesis, evaluation and use of polyglycerols in food industry
Abstract:
V rámci této bakalářské práce byla vypracována rešerše zabývající se vlastnostmi, využitím a přípravou oligoglycerolů a přípravou bis(trifluoromethansulfon)imidů cínu jako katalyzátorů pro oligomerizaci glycerolu. Reakcí bis(trifluoromathansulfon)iminu s dimethyl-, dibutyl- a difenylcín oxidem bylo připraveno několik nových bis(trifluorometansulfon)imidových katalyzátorů. U těchto katalyzátorů byly …moreAbstract:
A wide literature search dealing with the preparation, utilization and properties of oligoglycerols and preparation of diorganotin bis(trifluoromethanesulfon)imides as catalysts for oligomerization of glycerol was performed within the scope of this bachelor thesis. Several new bis(trifluoromethansulfon)imides were prepered by the reaction of bis(trifluoromethansulfon)imine and (Me2SnO)n, (Bu2SnO)n …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Aleš Růžička, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠIMEK, Martin. \textit{Příprava, hodnocení a použití polyglycerolů v potravinářském průmyslu}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/6fl0u4/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Šimek, Martin. Příprava, hodnocení a použití polyglycerolů v potravinářském průmyslu . Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs