Pěstování chmele s ohledem na kvalitu v Tršické chmelařské oblasti – Ondřej Pyšný
Ondřej Pyšný
Bachelor's thesis
Pěstování chmele s ohledem na kvalitu v Tršické chmelařské oblasti
Growing hops with regard to quality in the Tršice hop-growing area
Anotácia:
Chmel se již po několik století řadí k nejdůležitějším surovinám pro výrobu piva, dále byly u chmele prokázány i léčebné účinky. Literární část je zaměřena na morfologickou charakteristiku chmele, stručný popis jednotlivých chmelařských oblastí v České republice, produkci chmele v České republice a ve světě. Zmíněny jsou nejčastější choroby a škůdci chmele, přiblížen je proces sklizně a posklizňové …viacAbstract:
Hops has been for centuries one of the most important raw ingredients for beer production for several hundreds of years. Hops have also proven to have medicinal effects. The literary part is focused on morphological characteristics of hops, it provides a brief description of individual hops areas in the Czech republic and it discusses the production of hops in the Czech republic and in the world. It …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Agrobiology / General Agriculture