Vhodnost odrůd pro využití třapin v enologii – Bc. Tereza Helmová
Bc. Tereza Helmová
Diplomová práce
Vhodnost odrůd pro využití třapin v enologii
Comparison of varieties for the technology of vinification of grape stem
Anotace:
Diplomová práce Vhodnost odrůd pro využití třapin v enologii se věnuje komplexně třapině, jak z hlediska jejího složení, tak následného využití při vinifikaci. Práce porovnává různé odrůdy, vyskytující se v oblasti Moravy, každou odrůdu ve dvou variantách bez třapin a s třapinami a sleduje vliv třapin na výsledné víno z pohledu senzorického hodnocení a z pohledu chemické analýzy.Abstract:
Thesis Comparison of varieties for the technology of vinification of grape stems is comprehensively about grape stem, both in terms of its composition and subsequent use in vinification. Thesis compares different varieties occurring in the Moravian region, each variety in two variants without stems and with stems and monitors the influence of stems on the resulting wine from the point of view of sensory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Oponent: Daniel Záblacký, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.