Predikce gushingu v surovinách pro výrobu piva – Bc. Kryštof Obršlík
Bc. Kryštof Obršlík
Diplomová práce
Predikce gushingu v surovinách pro výrobu piva
Prediction of gushing in raw materials for beer production
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na predikci gushingu v surovinách pro výrobu piva, konkrétně v ječmenech a sladech různých odrůd. Literární část je věnována popisu surovin používaných při výrobě piva a procesu výroby sladu. Dále obsahuje charakteristiku gushingu, jeho klasifikaci a uvádí možné metody pro jeho stanovení a postupy k potlačení tohoto jevu. Praktická část se zaměřuje na vlastní stanovení gushingu …víceAbstract:
The thesis is focused on the prediction of gushing in raw materials for beer production, namely in barley and malts of different varieties. The literature part is devoted to the description of raw materials used in beer production and the malting process. It also contains a description of gushing, its classification and presents possible methods for its determination and procedures to combat this phenomenon …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
- Oponent: Marek Pernica, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mycotoxin contamination of spring barley in the chain barley grains - final product
Alexandra Malachová -
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Sebastian REICHEL -
Stanovení vybraných mykotoxinů ve vzorcích sladovnického ječmene a sladu
Zuzana Pavlíčková -
Vliv technologického zpracování ječmene a sladu na hladiny přítomných mykotoxinů
Kristýna Hronová -
Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu
Monika Plátová -
Analýza ponuky single malt whisky vo vybraných pražských baroch
Kristína Macíková -
Složení a fyzikálně-mechanické vlastnosti samozhutnitelných těžkých malt
Jana Čepčianska -
Chování malt na bázi románského cementu s přísadou lignosulfonátů
Petra Koudelková