Radek MIKLAS
Bachelor's thesis
Významné výživové látky v cibulové zelenině
Significant Nutritional Substances in Onion Vegetables
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá významnými výživovými látkami v cibulové zelenině. Věnuje se historii cibulovin, dále popisuje jednotlivé druhy cibulové zeleniny, jejich mor-fologii a způsob pěstování. Samostatná kapitola je věnována chemickému složení cibulovin se zaměřením na obsah významných výživových látek. Mezi nejdůležitější druhy patří ci-bule, česnek, pažitka a pór. Mají vysoký obsah ochranných …moreAbstract:
This thesis deals with important nutritional substances in onion vegetables. It describes the history of onions, different types of bulb vegetables, their morphology and method of culti-vation. A separate chapter is devoted to the chemical composition of the bulbs with a focus on the content of important nutrients. The most important species include onion, garlic, chives and leek. They have a high …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2013
Accessible from:: 15. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MIKLAS, Radek. Významné výživové látky v cibulové zelenině. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.