Radek MIKLAS

Bachelor's thesis

Významné výživové látky v cibulové zelenině

Significant Nutritional Substances in Onion Vegetables
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá významnými výživovými látkami v cibulové zelenině. Věnuje se historii cibulovin, dále popisuje jednotlivé druhy cibulové zeleniny, jejich mor-fologii a způsob pěstování. Samostatná kapitola je věnována chemickému složení cibulovin se zaměřením na obsah významných výživových látek. Mezi nejdůležitější druhy patří ci-bule, česnek, pažitka a pór. Mají vysoký obsah ochranných …more
Abstract:
This thesis deals with important nutritional substances in onion vegetables. It describes the history of onions, different types of bulb vegetables, their morphology and method of culti-vation. A separate chapter is devoted to the chemical composition of the bulbs with a focus on the content of important nutrients. The most important species include onion, garlic, chives and leek. They have a high …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2013
Accessible from:: 15. 5. 2013

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

MIKLAS, Radek. Významné výživové látky v cibulové zelenině. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.