Antimikrobiální aktivita bifidobakterií proti Clostridium perfringens a Clostridium difficile – Bc. Vendula Bartošáková
Bc. Vendula Bartošáková
Master's thesis
Antimikrobiální aktivita bifidobakterií proti Clostridium perfringens a Clostridium difficile
Antimicrobial activity of bifidobacteria against Clostridium perfringens and Clostridium difficile
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na identifikaci konkrétních druhů bifidobakterií, produkujících antimikrobiální látky, jež potlačují růst nežádoucích střevních patogenů. V teoretické části je podrobněji popsána střevní mikrobiota člověka a s ní spojené infekce trávicího ústrojí, kdy původci onemocnění jsou patogeny z rodu Clostridium. Dále je zde popsána problematika bifidobakterií, které by bylo možné …moreAbstract:
Master´s thesis is focused on the identification of specific species of Bifidobacterium, that produce antimicrobial substances and those suppress the growth of undesirable intestinal pathogens. Theoretical part describes human intestinal microbiota and its associated infections of the digestive tract, where the origins of the disease are pathogens of the genus Clostridium. Further, there is a description …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Věra Bunešová, Ph.D.
- Reader: Jana Smolová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BARTOŠÁKOVÁ, Vendula. \textit{Antimikrobiální aktivita bifidobakterií proti Clostridium perfringens a Clostridium difficile}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/6jj0a4/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antimikrobiální aktivita extraktů z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Július Zemaník -
Antimikrobiální aktivita extraktů z řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria)
Viktor Bartošík -
Antimikrobiální aktivita hemolymfy včely medonosné, Apis mellifera L.
Miroslav Vacl -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights