Antimikrobiální aktivita bifidobakterií proti Clostridium perfringens a Clostridium difficile – Bc. Vendula Bartošáková
Bc. Vendula Bartošáková
Diplomová práce
Antimikrobiální aktivita bifidobakterií proti Clostridium perfringens a Clostridium difficile
Antimicrobial activity of bifidobacteria against Clostridium perfringens and Clostridium difficile
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na identifikaci konkrétních druhů bifidobakterií, produkujících antimikrobiální látky, jež potlačují růst nežádoucích střevních patogenů. V teoretické části je podrobněji popsána střevní mikrobiota člověka a s ní spojené infekce trávicího ústrojí, kdy původci onemocnění jsou patogeny z rodu Clostridium. Dále je zde popsána problematika bifidobakterií, které by bylo možné …víceAbstract:
Master´s thesis is focused on the identification of specific species of Bifidobacterium, that produce antimicrobial substances and those suppress the growth of undesirable intestinal pathogens. Theoretical part describes human intestinal microbiota and its associated infections of the digestive tract, where the origins of the disease are pathogens of the genus Clostridium. Further, there is a description …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Věra Bunešová, Ph.D.
- Oponent: Jana Smolová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BARTOŠÁKOVÁ, Vendula. \textit{Antimikrobiální aktivita bifidobakterií proti Clostridium perfringens a Clostridium difficile}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/6jj0a4/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální aktivita extraktů z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Július Zemaník -
Antimikrobiální aktivita extraktů z řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria)
Viktor Bartošík -
Antimikrobiální aktivita hemolymfy včely medonosné, Apis mellifera L.
Miroslav Vacl -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová
Název
Vložil
Vloženo
Práva