Tatiana Usaleva

Bakalářská práce

Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon

Must oxidation influence on sensory profile of Sauvignon blanc wines
Anotace:
V rámci této bakalářské závěrečné práci jsou prozkoumané teoretické základy vlivu stupně oxidaci moštu na vína z odrůdy Sauvignon blanc. Jsou probrané metabolické cesty methoxypyrazinů a volatilních thiolů jako hlavních látek vytvářejících organoleptický profil odrůdy Sauvignonu a jiných látek, které tento profil ovlivňují.Oxidace probíhající v moštu je enzymatickou reakcí, proto v kapitole věnované …více
Abstract:
In my bachelor's thesis I’ve made a review of theoretical foundations about the influence of must oxidation degree on wines made of Sauvignon blanc variety. The metabolic pathways of methoxypyrazines and volatile thiols as the main compounds forming the organoleptic profile of Sauvignon and other compounds that affect this profile are discussed.Must oxidation is enzymatic oxidation, so the chapter …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Oponent: Jiří Sochor, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství