Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon – Tatiana Usaleva
Tatiana Usaleva
Bakalářská práce
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Must oxidation influence on sensory profile of Sauvignon blanc wines
Anotace:
V rámci této bakalářské závěrečné práci jsou prozkoumané teoretické základy vlivu stupně oxidaci moštu na vína z odrůdy Sauvignon blanc. Jsou probrané metabolické cesty methoxypyrazinů a volatilních thiolů jako hlavních látek vytvářejících organoleptický profil odrůdy Sauvignonu a jiných látek, které tento profil ovlivňují.Oxidace probíhající v moštu je enzymatickou reakcí, proto v kapitole věnované …víceAbstract:
In my bachelor's thesis I’ve made a review of theoretical foundations about the influence of must oxidation degree on wines made of Sauvignon blanc variety. The metabolic pathways of methoxypyrazines and volatile thiols as the main compounds forming the organoleptic profile of Sauvignon and other compounds that affect this profile are discussed.Must oxidation is enzymatic oxidation, so the chapter …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Oponent: Jiří Sochor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Enzymatická studie oxidace anorganických sirných látek
Juraj Turis -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Vplyv stupňa oxidácie muštov na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vínnej
Katarína Čaklošová