Biologicky aktivní látky mořských a sladkovodních řad – Ing. Mgr. Jarmila VÁVRA AMBROŽOVÁ
Ing. Mgr. Jarmila VÁVRA AMBROŽOVÁ
Doctoral thesis
Biologicky aktivní látky mořských a sladkovodních řad
Bioactive compounds of marine and freshwater algae
Abstract:
V současnosti jsou hledány alternativní zdroje výživy jak pro lidskou populaci, tak i pro hospodářská zvířata a velmi perspektivně se jeví řasy. Řasy jsou v dnešní době označovány za funkční potraviny. To znamená, že vyjma výživové hodnoty vykazují vybrané látky i zdraví prospěšné účinky. Je ale nutné zjistit, zda i komerčně dostupné produkty z řas a sinic obsahují dostatečné množství vybraných biologicky …moreAbstract:
Searching for alternative sources of nourishment for the human population as well as for livestock is a topical issue and algae appear to be a very promising one. Nowadays, algae are referred to as functional foods. This means that not only did they perform nutritional value of selected substances, but also have beneficial health effects. However, it is necessary to determine whether commercially available …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 4. 10. 2016
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VÁVRA AMBROŽOVÁ, Jarmila. \textit{Biologicky aktivní látky mořských a sladkovodních řad}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/6k32vw/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
VÁVRA AMBROŽOVÁ, Jarmila. Biologicky aktivní látky mořských a sladkovodních řad. Zlín, 2016. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita vybraných druhů jedlých hub a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin
Lucie Kubátová -
Antioxidační aktivita pšenic s barevným zrnem
Marie Míková -
Antioxidační aktivita česneku
Barbora Kodovská -
Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata
Andrey Satornik -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Struktura antioxidantů a antioxidační aktivita cideru
Tereza KOVÁČOVÁ