GC/MS analýza aromat pro úpravu ovocných destilátů – Filip KOPA
Filip KOPA
Bakalářská práce
GC/MS analýza aromat pro úpravu ovocných destilátů
GC/MS analysis of aromas for the treatment of fruit distillates
Anotace:
Úvodní část této bakalářské práce je věnována procesu výroby ovocných destilátů, jejich chemickému profilu a senzorickým vlastnostem. Následující část je zaměřena na chemický profil umělých aromat určených pro potravinářské účely, se zvláštním důrazem na popis senzorických vlastností obvykle přítomných sloučenin. Úvodní sekce experimentální části zahrnuje použití plynové chromatografie/hmotnostní spektrometrie …víceAbstract:
The first part of this bachelor thesis focuses on the process of making fruit spirits, their chemical profile including sensory properties of the components present. The next part is devoted to the description of the chemical profile of artificial aromas intended for food purposes with emphasis on the description of the sensory properties of the compounds typically present. The first section of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Petr Barták, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOPA, Filip. GC/MS analýza aromat pro úpravu ovocných destilátů. Olomouc, 2024. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie - analytik specialista / Chemie - analytik specialista
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
MARKLOVÁ, E.
1. 5. 2024