Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků – Bc. Šárka Kubová
Bc. Šárka Kubová
Master's thesis
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
The influence of chemical composition and technological quality of wheat grain with color perikarp on the quality of bakery products
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo zpracovat literární rešerši na téma Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků. Dále zhodnotit technologickou kvalitu daných pšenic a určit vhodnost pro pekárenské využití. Literární část práce se zabývá anatomickou stavbou obilky pšenice a jejím chemickým složením, dále jsou charakterizovány určité odrůdy …moreAbstract:
The aim of this thesis was to carry out literaly research on The influence of chemical composition and technological quality of wheat grain with color pericarp on the quality of bakery products. Next evaluate the technological quality of the wheat and find out the suitability for bakery use. The literary parts deals with the anatomical structure of wheat grains and their chemical composition, then …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2017
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2017
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Reader: Iva Burešová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUBOVÁ, Šárka. \textit{Vliv chemického složení a~technologické kvality zrna pšenic s~barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2017. Available from: https://theses.cz/id/6kygf6/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna
Romana Šebestíková -
High-density mapping of agronomically important traits using a reference genome sequence of wheat
Adam LAMPAR -
Vývoj a charakterizace materiálů pro vysokohustotní deleční mapování chromosomu 4A pšenice.
Alena RYŠAVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights