Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků – Bc. Šárka Kubová
Bc. Šárka Kubová
Diplomová práce
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
The influence of chemical composition and technological quality of wheat grain with color perikarp on the quality of bakery products
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo zpracovat literární rešerši na téma Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků. Dále zhodnotit technologickou kvalitu daných pšenic a určit vhodnost pro pekárenské využití. Literární část práce se zabývá anatomickou stavbou obilky pšenice a jejím chemickým složením, dále jsou charakterizovány určité odrůdy …víceAbstract:
The aim of this thesis was to carry out literaly research on The influence of chemical composition and technological quality of wheat grain with color pericarp on the quality of bakery products. Next evaluate the technological quality of the wheat and find out the suitability for bakery use. The literary parts deals with the anatomical structure of wheat grains and their chemical composition, then …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2017
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUBOVÁ, Šárka. \textit{Vliv chemického složení a~technologické kvality zrna pšenic s~barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/6kygf6/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna
Romana Šebestíková -
High-density mapping of agronomically important traits using a reference genome sequence of wheat
Adam LAMPAR -
Vývoj a charakterizace materiálů pro vysokohustotní deleční mapování chromosomu 4A pšenice.
Alena RYŠAVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva