Bc. Pavla CURUSOVÁ

Master's thesis

Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky

Impact of polyphenols extracted from wine grape on human cells
Abstract:
Řada experimentálních studií ukázala, že polyfenolické látky z vína mohou mít antikarci-nogenní vlastnosti. Jejich antioxidační a protinádorové účinky byly mnohokrát prokázány v různých in vitro a in vivo studiích. Cílem diplomové práce bylo sledovat vlivy polyfenolů extrahovaných z révy vinné, ať už z hroznů celých, botritických, nebo pouze z jejich slu-pek, na proliferační aktivitu nádorových buněk …more
Abstract:
A series of experimental studies has proven that polyphenolic substances from wine can have anti-carcinogenic traits. Theirs antioxidant and anti- tumor effects has been proven many times in different in vitro and in vivo studies. Main aim of this thesis was to observe influences of polyphenols extracted from wine grapes wheter from whole grapes botritic or peels on proliferatic activity of tumor cells …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2011
Identifier: 22602

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Petr Humpolíček, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

CURUSOVÁ, Pavla. Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production

Theses on a related topic