Využití hmyzího proteinu jako cesta k udržitelné produkci potravin – Klára Krejcarová
Klára Krejcarová
Bakalářská práce
Využití hmyzího proteinu jako cesta k udržitelné produkci potravin
Utilization of Insect Protein as a Pathway to Sustainable Food Production
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou udržitelnosti produkce hmyzího proteinu jako potenciální součásti lidské stravy. V první části je popsán teoretický rámec týkající se konzumace hmyzu, včetně jeho vývoje a nutričního složení, a také tradiční konzumace v regionech, kde je entomofágie běžná. Dále se zabývá postoji spotřebitelů a souvisejícími zdravotními a bezpečnostními riziky. Udržitelnost …víceAbstract:
This bachelor thesis explores the sustainability issues surrounding the production of insect protein as a potential component of the human diet. The first section provides a theoretical framework concerning insect consumption, including its evolution, nutritional composition, and traditional consumption in regions where entomophagy is common. It also examines consumer attitudes and related health and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: doc. MVDr. Helena Modrá, Ph.D.
- Oponent: Helena Lorencová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KREJCAROVÁ, Klára. \textit{Využití hmyzího proteinu jako cesta k~udržitelné produkci potravin}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Fakulta regionálního rozvoje a~mezinárodních studií. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/6ln4za/.
Plný text práce
Právo: .
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studiíMendelova univerzita v Brně
Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studiíBakalářský studijní program:
Mezinárodní teritoriální studia
Práce na příbuzné téma
-
Preference obyvatel Spojených států amerických ve vztahu k interpretaci evropského kulturního dědictví
Martina Dočárová -
Preference seniorů ve vztahu k interpretaci kulturního dědictví
Petra Kubatíková -
Motivace a preference návštěvníků koncertů vážné hudby
Tereza Palasová -
Insects as Food
Julie Posseltová -
Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě
Anna Jílková -
Insect as an alternative source of animal protein in Southeast Asia
Petra Svobodová -
Insects as an Alternative Source of Animal Protein in Ethiopia
Vojtěch Havlíček -
Zapomenutá entomofagie
Marie Pěchová