Možnosti identifikace kvasinek rodu Brettanomyces ve víně pomocí PCR – Klára Lachmanová
Klára Lachmanová
Bachelor's thesis
Možnosti identifikace kvasinek rodu Brettanomyces ve víně pomocí PCR
withThe identification of yeasts of Brettanomyces in wine using molecular methods of PCR.
Anotácia:
Tato práce je zaměřena na možnosti identifikace kvasinek rodu Brettanomyces ve víně pomocí molekulární metody PCR. Jsou zde popsány mikroorganismy vyskytující se ve víně, jejich charakteristika a vlastnosti. Dále jsou charakterizovány nejčastější nemoci vína, které vedou v mnohých případech ke znehodnocení, až nepoživatelnosti vína. Hlavní část práce je věnována izolaci DNA, potřebné pro další hodnocení …viacAbstract:
This thesis is focused on the ability of identification of the Brettanomyces yeasts in wine by using molecular PCR methods. The microorganisms occurring in wine, their characteristics and properties are described here. It also focuses on the most common diseases of wine, which leads in many cases to depreciation till inedibility of the wine. The main part is about the isolation of DNA needed for further …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Jana Raddová, Ph.D.
- Oponent: Dominika Černohorská, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticulture / Quality of plant food sources
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva