Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti králičího masa – Aneta Vítková
Aneta Vítková
Bachelor's thesis
Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti králičího masa
Production, Processing and Nutritional Properties of Rabbit Meat
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na produkci, zpracování a nutriční vlastnosti králičího masa. V dnešní době rostoucího zájmu o zdravou výživu, zdravý životní styl a udržitelnost potravinové produkce je králičí maso často zmiňováno jako atraktivní alternativa k tradičně konzumovaným druhům masa. Je to maso nutričně bohaté a pro jeho dietetické vlastnosti je doporučováno dětem a pro osoby postižené kardiovaskulárním …moreAbstract:
The bachelor thesis is focused on the production, processing and nutritional properties of rabbit meat. In today's era of growing interest in healthy eating, healthy lifestyle and sustainability of food production, rabbit meat is often mentioned as an attractive alternative to traditionally consumed meats. It is a nutritionally rich meat and is recommended for children and for people suffering from …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2024
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
Masné výrobky ve výživě dospělých
Jana JÁNOŠKOVÁ -
Alternativní masné výrobky
Kateřina Cahelová -
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Tereza Zelinková -
Uvolňování ftalátů z materiálů a obalů určených pro maso a masné výrobky
Julie Remencová