Ternární směsi fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů – Bc. Štěpánka Slavíková
Bc. Štěpánka Slavíková
Master's thesis
Ternární směsi fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Ternary Mixtures of Phosphates and Their Effect on Texture Properties of Processed Cheese
Anotácia:
Cílem této diplomové práce bylo studium vlivu složení ternárních směsí tavicích solí na vybrané texturní vlastnosti tavených sýrů. Použité soli byly hydrogenfosforečnan sodný, difosforečnan sodný a polyfosforečnan sodný. Dalšími zkoumanými faktory byly rostoucí přídavek tavicích solí (2,0 %, 2,5 %, 3,0 % (w/w)) a úprava hodnoty pH taveniny za účelem eliminace vlivu hodnoty pH na texturní vlastnosti …viacAbstract:
The aim of this thesis was to study the influence of the composition of the ternary mixture of emulsifying salts on selected textural properties of processed cheese. The used emulsifying salts were disodium hydrogenphosphate, tetrasodiumdiphosphate and sodium salt of polyphosphate. Other factors were different addition of emulsifying salts (2,0 %, 2,5 %, 3,0 % (w/w)) and adjustment of the pH value …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zverejniť od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Slavíková, Štěpánka. Ternární směsi fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Vliv složení binárních a ternárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
Eva WEISEROVÁ -
Ternární směsi vybraných fosforečnanů a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů.
Štěpánka SLAVÍKOVÁ -
Vliv aplikace různých polyfosforečnanů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Mančík -
Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů vyrobených s použitím tuků s různým zastoupením mastných kyselin.
Kateřina HORÁKOVÁ -
Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Helena Bačová -
Vybrané faktory ovlivňující texturní vlastnosti analogů tavených sýrů
Zuzana Hanáková -
Texturní vlastnosti tavených sýrů vyrobených s použitím binárních směsí karagenanu a alginátu
Helena BAČOVÁ -
Vliv koncentrace vybraných hydrokoloidů na texturní vlastnosti tavených sýrů
Pavel Novák