Yelizaveta Poda

Bachelor's thesis

Produkce a využití koňského masa

Production and Use of Horse Meat
Abstract:
V této bakalářské práci je věnovaná pozornost problematice produkci koňského masa a koňských masných výrobků. Konzumace koniny ve světě ve velice malá – pouze 100 g na osobu ročně. Spotřebu určité potraviny ovlivňuje řada faktoru jako zdravotní stav konzumenta, věk, cena výrobku a jeho popularita. Hlavními chemickými složkami koňského masa jsou voda, bílkoviny, lipidy a popel. Konina obsahuje nutričně …more
Abstract:
This thesis is devoted to the issue of production of horse meat and horse meat products. World consumption of horse meat is on very low level - only 100 g per capita per year. The consumption of a certain food is affected by several factors such as the health condition of the consumer, the age, the price of the product and its popularity. The main chemical components of horse meat are water, proteins …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology