Yelizaveta Poda
Bakalářská práce
Produkce a využití koňského masa
Production and Use of Horse Meat
Anotace:
V této bakalářské práci je věnovaná pozornost problematice produkci koňského masa a koňských masných výrobků. Konzumace koniny ve světě ve velice malá – pouze 100 g na osobu ročně. Spotřebu určité potraviny ovlivňuje řada faktoru jako zdravotní stav konzumenta, věk, cena výrobku a jeho popularita. Hlavními chemickými složkami koňského masa jsou voda, bílkoviny, lipidy a popel. Konina obsahuje nutričně …víceAbstract:
This thesis is devoted to the issue of production of horse meat and horse meat products. World consumption of horse meat is on very low level - only 100 g per capita per year. The consumption of a certain food is affected by several factors such as the health condition of the consumer, the age, the price of the product and its popularity. The main chemical components of horse meat are water, proteins …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin