Technologie výroby mražených krémů a sorbetů – Bc. Jaroslav Samek
Bc. Jaroslav Samek
Master's thesis
Technologie výroby mražených krémů a sorbetů
Technology of Production of Frozen Creams and Sorbets
Anotácia:
Diplomová práce „Technologie výroby mražených krémů a sorbetů“ obsahuje základní informace o mražených krémech a sorbetech, informace o jejich složkách a popis technologie výroby. U obsažených složek se práce zaměřuje především na sladidla, která mohou nahradit bílý cukr. Práce také obsahuje informace o nejčastějších vadách, legislativních požadavcích a o vlastnostech zmrzlin. Praktická část práce …viacAbstract:
The diploma thesis "Technology of Production of Frozen Creams and Sorbets" contains basic information about frozen creams and sorbets, information about their components, and a description of production technology. Regarding the components, the research focuses mainly on sweeteners, which can replace white sugar. The thesis also contains information about the most common defects, legislative requirements …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Eva Vítová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti nápojů z vybraných druhů ovoce
Radek PRAYER