Nutriční a technologická charakteristika sušenek s obsahem netradičních surovin – Ing. Kristýna Šťastná
Ing. Kristýna Šťastná
Disertační práce
Nutriční a technologická charakteristika sušenek s obsahem netradičních surovin
Nutrition and technological characteristics of biscuits with non-traditional raw materials
Anotace:
Sušenky jsou vhodnou matricí pro obohacování netradičními surovinami s vyšší biologickou hodnotou. V rámci experimentu byly analyzovány tři řady vzorků vykrajovaných máslových sušenek různého recepturního složení - řada sušenek s obsahem lepku, řada sušenek s přirozeně bezlepkovými surovinami a řada sušenek doplněná o mouky z necereálních surovin. Sušenky byly ve svém složení doplněny o ovoce, jedlé …víceAbstract:
Due to easy production technology biscuits are a very convenient matrix to fortificate with ingredient rich in biologic compounds. As part of the experiment, three series of samples of cut-out butter cookies with different recipes were analyzed - a series of cookies containing gluten, a series of naturally gluten-free cookies and a series of cookies supplemented with flour from non-cereal ingredients …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 7. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 9. 2023
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šťastná, Kristýna. Nutriční a technologická charakteristika sušenek s obsahem netradičních surovin. Zlín, 2023. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Sledování antioxidační aktivity u brojlerových kuřat při zkrmování pšenice s netradičním zabarvením
Lenka Zindulková -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková -
Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů
Tereza Šťastná -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková