Veronika Halamková

Bakalářská práce

Historie a technologie výroby zmrzlinových směsí

History and technology of ice cream mix production
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na historii a technologii výroby zmrzlinových směsí. V první části se práce zabývá historií rozšíření zmrzliny ve světě a v České republice, poté následuje charakteristika jednotlivých surovin, které se k výrobě využívají. V rámci práce jsou popsány jednotlivé dílčí kroky při technologické výrobě, konkrétně se jedná o míchání směsi, pasteraci, homogenizaci, chlazení, zrání …více
Abstract:
The theme of this thesis is History and technology of ice cream mix production. First part of thesis is aimed on history of ice cream mix and it’s enlargement. In the next part there are characterized each raw material which are needed for production. Thesis describes every technology step during production of ice cream mix - mixing the mixture, pasteurization, homogenization, freezing, maturation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin