Zastoupení vybraných mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a koz – Bc. Robert KALA
Bc. Robert KALA
Diplomová práce
Zastoupení vybraných mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a koz
Composition of selected fatty acids in milk fat of cows and goats
Anotace:
Mléčný tuk je nositelem mnoha funkcí. Má vliv na biologické, chemické, senzorické a technologické vlastnosti mléka. V České republice je konzumováno a zpracováváno především mléko kravské, kozí a ovčí. Cílem bylo zaměřit se na popis vybraných mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a koz a to z hlediska jejich významu na zdraví člověka a faktorů, které ovlivňují jejich zastoupení. Z výsledků vyplývá …víceAbstract:
Milk fat is the recipient of numerous functions. It affects the biological, chemical, sensory and technological properties of milk. The Czech Republic is consumed and processed, especially cows, goats and ewes milk. The aim was to focus on the description of selected fatty acids in milk fat of dairy cows and goats because of their importance to human health and the factors that influence their composition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2014
Zveřejnit od: 25. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KALA, Robert. Zastoupení vybraných mastných kyselin v mléčném tuku dojnic a koz. Č. Bud., 2014. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Živočišné biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv ročního období, pořadí a stádia laktace na produkční a reprodukční ukazatele dojnic českého strakatého skotu v konkrétním podniku
Tomáš Trenz -
Vliv průměrné denní teploty a relativní vlhkosti na mléčnou užitkovost a reprodukční parametry dojnic holštýnského skotu v podmínkách konkrétního chovu
Zuzana Tripalová -
Vliv pořadí a stádia laktace na produkci a kvalitu mléka krav Českého strakatého skotu ve vybraném chovu
Andrea Melounová -
Změny v množství a složení mléka holštýnských dojnic způsobené prodloužením laktace
Jan Čunderle -
Srovnání kvality mléka v ekologickém a konvenčním zemědělství, zjištění možného vlivu výživy a prostředí na tyto hodnoty
Lenka Jungová -
Závislost dojivosti a zastoupení složek mléka na pořadí laktace u jerseyského skotu
Anna Spalová -
Vliv vnějších a vnitřních činitelů na produkci a kvalitu mléka
Patrik Kameník -
Syřitelnost kravského a kozího mléka
Lenka PECOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva