Monika Laciná

Bakalářská práce

Jatečná hodnota ovcí

Carcass Value of Sheep
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá produkcí jehněčího a skopového masa v České republice, jeho důležitostí v lidské výživě a v neposlední řadě i vlivy na jatečnou hodnotu a kvalitu masa.V práci je uveden chov ovcí v minulosti i v současnosti, a to nejen v České republice, ale také v Evropě a ve světě. Dále nutriční vlastnosti jehněčího masa včetně zdravotních benefitů. Zmíněn je i propad zájmu na českém …více
Abstract:
Bachelor thesis deals with lamb and mutton production in the Czech Republic, importance of lamb and mutton meat in human nutrition and with influences on carcass value of meat and its quality.The thesis describes sheep breeding in the past and now in the Czech Republic, Europe and in the world. Meat of lamb has great nutritional properties and it is very healthy. There is also mentioned decrease of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Radek Filipčík, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta