Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média – Bc. Aneta Blažková
Bc. Aneta Blažková
Diplomová práce
Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média
The effect of potato variety on frying medium rancidity
Anotace:
Lilek brambor je hlíznatá rostlina, pěstovaná jako významná zemědělská plodina, hlízy jsou výborným zdrojem energie, obsahují krom jiného vitamin C, provitamin A, vlákninu adalší bioaktivní látky. Fialové odrůdy brambor mají vyšší obsah fenolových látek a antokyanů, naopak nižší obsah vitaminu C a karotenoidů oproti žlutým odrůdám.Předložená práce se zabývá vlivem odrůd brambor na žluknutí smažicího …víceAbstract:
Potato (Solanum tuberosum) is a tuberous plant, grown as an important agricultural crop, tubers are an great source of energy, they also contain vitamin C, provitamin A, fiber and other bioactive substances. Purple potatoes have higher content of phenolics and anthocyanins, on the contrary lower content of vitamin C and carotenoids compared to yellow potatoes.This thesis deals with the influence of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BLAŽKOVÁ, Aneta. \textit{Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/6pfnz3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vinifikace s třapinami na antioxidační a senzorické vlastnosti vína
Aneta Ehrenbergerová -
Senzorické vlastnosti kosmetických přípravků s panthenolem proti dětským opruzeninám
Lucie Nogolová -
Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice
Iveta Šolcová -
Adaptace vlastností polymerních kompozitů na bázi uhlíkových nanotrubic z pohledu jejich možných senzorických vlastností
Robert OLEJNÍK
Název
Vložil
Vloženo
Práva