Aneta Brázdilová

Diplomová práce

Technologická hodnota vajec bělovaječných a hnědovaječných slepic v závislosti na jejich věku

The effect of age on technological value of eggs from white- and brown- eggshell hens
Anotace:
Vejce jsou nutřičně bohatou potravinou, výborným zdrojem bílkovin, a proto mají ve výživě člověka důležitý význam. Vejce jsou také zdrojem vitamínů, minerálních látek i antioxidantů. Spotřebitele stále více zajímají informace o potravinách a jejich kvalitě. Kvalita vajec zahrnuje hodnocení kvality vaječné skořápky a hodnocení kvality vnitřního obsahu vejce. Technologickou kvalitu vajec ovlivňuje mnoho …více
Abstract:
Eggs are nutritionally rich food, an excellent source of protein, and therefore are important in human nutrition. Eggs are also a source of vitamins, minerals and antioxidants. Consumers are more interested in food information and quality. Egg quality includes eggshell quality assessment and assessment of inner egg quality. Many factors influence the technological quality of eggs, including internal …více
 

Klíčová slova

slepice výběh věk vejce

Keywords

hen free-range age egg
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Lukáš Zita, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 6qn9nm 6qn9nm/2
7. 4. 2019
Složky
Soubory
Mach, J.
7. 4. 2019
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.