Vliv enzymové hydrolysy na rozpustnost a antioxidační vlastnosti izolátů bramborových proteinů získaných tepelnou koagulací – Klára MIKOVÁ
Klára MIKOVÁ
Bachelor's thesis
Vliv enzymové hydrolysy na rozpustnost a antioxidační vlastnosti izolátů bramborových proteinů získaných tepelnou koagulací
Effect of enzyme hydrolysis on solubility and antioxidative properties of potato protein isolates derived from heat coagulation
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá vlivem enzymové hydrolýzy na změnu rozpustnosti bílkovinných izolátů a změnu jejich antioxidační aktivity. V práci byla použita průmyslová hlízová voda z odrůd Sibu a Ornella. Izoláty získané pomocí tepelné koagulace jsou obecně špatně rozpustné, a proto je jejich využití limitováno (jen krmné účely). Práce popisuje, pozitivní vliv enzymové hydrolýzy na rozpustnost a antioxidační …viacAbstract:
The bachelor thesis is focused on effect of enzyme hydrolysis on solubility and antioxidative properties of potato protein. It was used industrial potato fruit juice and potato fruit juice from tubers two varieties Sibu and Ornella. Isolates derived from heat coagulation are generally poorly soluble so their use is limited (only feeding purporses). This work describes positive effect of enzyme hydrolysis …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2014
Zverejniť od: 11. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MIKOVÁ, Klára. \textit{Vliv enzymové hydrolysy na rozpustnost a antioxidační vlastnosti izolátů bramborových proteinů získaných tepelnou koagulací}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/6r8fx9/.
Jak správně citovat práci
MIKOVÁ, Klára. Vliv enzymové hydrolysy na rozpustnost a antioxidační vlastnosti izolátů bramborových proteinů získaných tepelnou koagulací. Č. Bud., 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 11. 4. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / odbor:
Agriculture / Agricultural Biotechnology
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita kvercetinu a jeho derivátů
Martina HOZOVÁ -
Studium aktivity enzymových a nízkomolekulárních antioxidačních systémů
Simona Macuchová
Názov
Vložil
Vložené
Práva