Romana Švihelová

Bachelor's thesis

Potravinářský a zdravotní význam houby Ganoderma Lucidum

Food and Health impact of Ganoderma Lucidum
Abstract:
Cílem práce bylo charakterizovat vyšší houby, především se zaměřit na houby, u kterých byly prokázány fyziologicky významné účinky na lidský organismus. Největší pozornost jsem věnovala Lesklokorce lesklé (Ganoderma Lucidum), která obsahuje velké množství biologicky aktivních molekul polysacharidů zahrnujících polymery glukózy (1-3), (1-6)-beta-glukany. U této houby byly prokázány značné pozitivní …more
Abstract:
The aim of the study was to characterize the higher fungi, mainly focusing on mushrooms, which have been proved physiologically significant effects on the human body. I focused on reishi mushroom (Ganoderma Lucidum), which contains a large amount of biologically active molecules including polysaccharide polymers of glucose (1-3), (1-6) -beta-glucans. In this fungus have been demonstrated considerable …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2016
Accessible from:: 18. 5. 2016

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Švihelová, Romana. Potravinářský a zdravotní význam houby Ganoderma Lucidum. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.5.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 18. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.