Romana Švihelová

Bachelor's thesis

Potravinářský a zdravotní význam houby Ganoderma Lucidum

Food and Health impact of Ganoderma Lucidum
Anotácia:
Cílem práce bylo charakterizovat vyšší houby, především se zaměřit na houby, u kterých byly prokázány fyziologicky významné účinky na lidský organismus. Největší pozornost jsem věnovala Lesklokorce lesklé (Ganoderma Lucidum), která obsahuje velké množství biologicky aktivních molekul polysacharidů zahrnujících polymery glukózy (1-3), (1-6)-beta-glukany. U této houby byly prokázány značné pozitivní …viac
Abstract:
The aim of the study was to characterize the higher fungi, mainly focusing on mushrooms, which have been proved physiologically significant effects on the human body. I focused on reishi mushroom (Ganoderma Lucidum), which contains a large amount of biologically active molecules including polysaccharide polymers of glucose (1-3), (1-6) -beta-glucans. In this fungus have been demonstrated considerable …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2016
Zverejniť od: 18. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Švihelová, Romana. Potravinářský a zdravotní význam houby Ganoderma Lucidum. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.5.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 18. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.