Vliv účinných složek rybího tuku v krmné dávce prasat na expresi vybraných proteinů modulujících zánětlivou reakci. – Bc. Rea Jarošová
Bc. Rea Jarošová
Diplomová práce
Vliv účinných složek rybího tuku v krmné dávce prasat na expresi vybraných proteinů modulujících zánětlivou reakci.
Influence of the active ingredients of fish oil on the feeding of pigs on the expression of selected proteins modulating the inflammatory response.
Anotace:
Cílem této práce bylo zjistit skutečnost, zda existuje vliv účinných složek rybího tuku, především polynenasycených mastných kyselin n3 (PUFA n3) na expresi vybraných proteinů modulující zánětlivou reakci u modelového organismu prasete. U PUFA n3 je předpoklad, že přes signální dráhu PPARgamma, NFkappa B zvyšují produkci adiponektinu, inhibují tvorbu prozánětlivých cytokinů, zvyšují tvorbu protizánětlivých …víceAbstract:
The aim of this study was to determine whether there is an influence of the active components of the fish oil, in particular polyunsaturated fatty acids n3 (PUFA n3) on expression of selected proteins which modulate the inflammatory response in model organisms pig. In the n3 PUFA is to assume that over signaling pathway PPARgamma, NFkappaB, increase adiponectin production, inhibit the production of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JAROŠOVÁ, Rea. \textit{Vliv účinných složek rybího tuku v~krmné dávce prasat na expresi vybraných proteinů modulujících zánětlivou reakci.}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/6rjvs2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišné biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Obsah PUFA n-6 a n-3 ve vybraných živočišných tkáních
Martina Koláčková -
Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Romana Chalupníková -
Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy
Markéta Blažková -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Vliv polynenasycených mastných kyselin n-3 na expresi vybraného genu u modelového organizmu
Eliška Strouhalová -
Regulace biosyntézy vysoce nenasycených mastných kyselin (LC-PUFA) u ryb
Zuzana BLÁHOVÁ -
Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Romana Chalupníková -
Obsah PUFA n-6 a n-3 ve vybraných živočišných tkáních
Martina Koláčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva