Bc. JUDr. Jana Košková

Diplomová práce

Srovnání těkavých aromatických sloučenin u základních a fortifikovaných vín

Comparison of volatile aromatic compounds in basic and fortified wines
Anotace:
Mým úkolem bylo v této práci objasnit, jak se ve fortifikovaném víně projevil přídavek extraktu.Fortifikované víno znamená definovaný přídavek extraktu do základního vína .Vzorky vína byly analyzovány metodou PME/GC/MS , kdy principem metody je uvolnění těkavých látek do headspace prostoru a zachycení do dutého vlákna. Pro analýzu bylo použito základní víno, extrakt a obchodní vína a stanoveno 137 …více
Abstract:
My task in this work was to explain how the addition of the extract was reflected in the fortified wine.Fortified wine means the defined addition of the extract to the basic wine.Wine samples were analyzed by the PME / GC / MS method, where the principle of the method is the release of volatiles into the headspace space and the capture into the hollow fiber.For the analysis, basic wine, extract and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta