Kyselina olejová - její význam v lidském organizmu – Bc. Petra Zámečníková
Bc. Petra Zámečníková
Bachelor's thesis
Kyselina olejová - její význam v lidském organizmu
The role of oleic acid in human organism
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá významem kyseliny olejové v lidském organizmu. V úvodu jsou charakterizovány lipidy, triacylglyceroly a mastné kyseliny spolu s jejich metabolismy a trávením. Dále se práce věnuje kyselině olejové včetně její úlohy v rámci středomořské diety. V textu jsou uvedeny jednotlivé modulační účinky kyseliny olejové při fyziologických i patologických dějích v organizmu.Abstract:
This bachelor thesis is concerned with oleic acid and its impact to the human body. At the beginning of this paper is described characterization of lipids, triglycerides and fatty acids along with their digestion and metabolism. The rest of the work is dedicated to oleic acid including their role in the Mediterranean diet. In the text are mentioned individual modulatory effects of oleic acid in physiological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 7. 2015
Thesis defence
- Date of defence: 26. 8. 2015
- Supervisor: MUDr. Vladimíra Nováková Mužáková, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zámečníková, Petra. Kyselina olejová - její význam v lidském organizmu. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Special Chemical and Biological Programmes / Laboratory Assistant
Theses on a related topic
-
Změny koncentrace mastných kyselin u olivových olejů v průběhu skladování
Veronika Přikrylová -
Jakostní parametry olivového ochuceného oleje
Anna Cihlářová -
Interakce RNA s lipidy
Adéla CHADALÍKOVÁ -
Lipidy a jejich význam v biologii a farmacii
Matěj Burda -
Vliv singletního kyslíku na nenasycené lipidy a isoprenoidní chinony v rostlinách
Ursula RÁCOVÁ -
Studium ztrát tokoferolů vyvolaných oxidovanými lipidy v modelu trávicího traktu
Matyáš Krtička -
Interakce modelů uhlíkových teček s ionizovatelnými lipidy
Kateřina BAKALOVÁ -
Lipidy ve výživě studentů vysokých škol
Tomáš Havlíček