Výskyt rizikových prvků v potravinách – Lenka Bartošová
Lenka Bartošová
Bakalářská práce
Výskyt rizikových prvků v potravinách
The occurrence of hazardous elements in foods
Anotace:
Rizikové prvky mají negativní vliv na zdraví člověka. Jejich největší nebezpečí je schopnost kumulace v lidském těle, která může vést k vážným zdravotním problémům a v ojedinělých případech až k úmrtí. Je zapotřebí eliminovat jejich příjem člověkem a snižovat jejich koncentrace v potravním řetězci.Expozice rizikovým prvkům probíhá především požitím potravin, inhalací znečištěných látek ze vzduchu a …víceAbstract:
Hazardous elements have a negative impact on human health. Their greatest danger is the ability to accumulate in the human body, that can lead to serious health problems and, in rare cases, to death. It is necessary to eliminate their intake by humans and to reduce their concentrations in the food chain.The exposure to risk elements occurs primarily through the ingestion of food, inhalation of polluted …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Jaromír Lachman, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Rizikové prvky v sedimentujícím prachu v oblasti zatížené povrchovou těžbou hnědého uhlí
Veronika Ladecká -
Vliv těžeb a zpracování rud u Měděnce na obsah rizikových prvků v půdách
Matěj ŠOLTÝS -
Prostorová analýza a mapování kontaminace půd v okolí Chlumce nad Cidlinou rizikovými prvky
Kateřina DĚDIČOVÁ -
Vliv kontaminace půdy toxickými prvky na aktivitu vybraných půdních enzymů a růst plodin
Miroslava Křivánková -
Mechy a lišejníky jako indikátory kontaminace prostředí rizikovými prvky
Olga Shlenkina -
Houby jako indikátory kontaminace půdy rizikovými prvky
Andrea Kosařová -
Hodnocení kontaminace půd rizikovými prvky metodou rentgenové fluorescenční spektrometrie
Veronika Hrubá -
Úroveň a zdroje difuzní kontaminace lesních půd rizikovými prvky
Vít Hořínek
Název
Vložil
Vloženo
Práva