Charakterizace a antimikrobiální testování rodu Sarcina – Bc. MUDr. Barbora Drnková
Bc. MUDr. Barbora Drnková
Diplomová práce
Charakterizace a antimikrobiální testování rodu Sarcina
Characterization and antimicrobial testing of the genus Sarcina
Anotace:
Bakterie rodu Sarcina se přirozeně vyskytují v půdě, blátě a obilných zrnech. Jejich nález je taktéž spojován s různými patologiemi trávicího traktu lidí i zvířat, zejména se stavy souvisejícími se zpomaleným vyprazdňováním žaludku a výskytem žaludečních vředů. U zvířat jsou spojovány s nadýmáním a krvácením ze slezu ovcí, koz a telat, popsány byly i případy nadýmání u koček a koní. Popsané stavy byly …víceAbstract:
Sarcina is a genus of bacteria, which naturally occures in soil, mud and grain. Their presence is connected with different kinds of gastrointestinal pathologies in humans and animals, such as gastric ulcers and stomach evacuation slowdown. There are cases of flatulence and gizzard bleeding known in animals like goats, sheeps and calfs and few cases of flatulence in cats and horses are known as well …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Věra Neužil Bunešová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DRNKOVÁ, Barbora. \textit{Charakterizace a antimikrobiální testování rodu Sarcina}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/6t9g4r/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva