Bc. Kristýna Steiningerová

Diplomová práce

Vliv postmortálních změn na organoleptické charakteristiky masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)

The effect of postmortem changes on organoleptic properties of meat from farmed fallow deer (Dama dama)
Anotace:
Vzhledem k současným požadavkům na kvalitativní parametry masa a zároveň zvýšeným poptávkám po mase s nízkým obsahem tuku a cholesterolu byl ze strany spotřebitelů zaznamenán vzrůstající zájem o červené maso se sníženým obsahem tuku a také zvěřinu. Přitom jeden z nejdůležitějších faktorů, kterým jsou ovlivněny organoleptické, technologické a nutriční vlastnosti masa, jsou považovány biochemické a strukturální …více
Abstract:
Due to current requirements for meat quality and increased demands of meat with low fat and cholesterol, an increasing consumer interest in red meat with low fat and game meat was noticed.One of the most important factors, which influence organoleptic, technological and nutritional meat properties are considered to be biochemical and structural changes during post mortem period also known as meat ageing …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 6ulp6n 6ulp6n/2
15. 4. 2018
Složky
Soubory
Mach, J.
15. 4. 2018
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.