Petr Majar
Bakalářská práce
Obalové materiály v potravinářství
Packaging Materials in Food
Anotace:
Tato rešeršní bakalářská práce se zabývá obalovými materiály používanými v potravinářství od historie až po nové trendy v tomto oboru. Zahrnuje ochranu potravin obalem před vnějším prostředím, možnosti kontaminace potravin obalem, kde jsou popsány jednotlivé materiály používané v potravinářství pro konkrétní aplikace a jejich výhody a nevýhody. Další část práce se zabývá novými trendy v obalovém průmyslu …víceAbstract:
This Bc. thesis deals with packaging materials used in food industry both from the historical perspective as well as of the new trends occurring in this emerging scientific field. Food packaging includes protection of the foodstuff from the outside environment and the possibility of contamination of food by packaging materials. There are described various materials used in food packaging for particular …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2016
Zveřejnit od: 4. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Majar, Petr. Obalové materiály v potravinářství. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Aktivní a inteligentní systémy balení
Daniel Filip -
Tištěné senzory pro aktivní a inteligentní obaly
Jana Havlíčková -
Aktivní a inteligentní obalové materiály pro potraviny
Denisa Jedruchová -
Použití manganistanu draselného a různých obalových materiálů k prodloužení skladovatelnosti jablek
Anna Cecoi -
Interakce mezi obalem a potravinou
Andrea Kosáčková -
Obaly a obalové materiály ve výuce technicky orientovaných předmětů
Adéla GOLLÁŇOVÁ -
Nakládání s průmyslovými obaly v konceptu cirkulární ekonomiky
Kateřina Hromadníková -
Nakládání s odpadovými obaly pro efektivní využití.
Kristýna SLABOCHOVÁ