Vliv technologických operací na obsah bezcukerného extraktu – Kristýna Zlomková
Kristýna Zlomková
Bachelor's thesis
Vliv technologických operací na obsah bezcukerného extraktu
The influence of technological operations on the content of sugar-free extract
Abstract:
Práce se zabývá možným vlivem technologických operací na obsah bezcukerného extraktu ve víně. V teoretické části je popsán bezcukerný extrakt a jeho složení. Dále jsou popsány základní technologické operace. Praktická část popisuje postup měření a následného zjištění bezcukerného extraktu ve víně a věnuje se několika vzorkům vín, u kterých byl bezcukerný extrakt měřen. Bezcukerný extrakt a technologické …moreAbstract:
The work deals with the possible influence of technological operations on the content of sugar-free extract in wine. The theoretical part describes the sugar-free extract and its composition. Next, basic technological operations are described. The practical part describes the procedure for measuring and subsequent detection of sugarfree extract in wine and deals with several wine samples in which …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2024
- Supervisor: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Reader: Ondřej Stejskal, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Základní technologické operace pro výrobky z jedlého hmyzu
Radek Vychodil -
Technologické operace výroby strojní součásti pro vrtné soupravy
Petr Nováček -
Vliv systému vytápění na energetickou náročnost budov pro technologické provozy
Karolína Jirásková -
Vliv technologických operací na obsah těkavých látek v kvašených nápojích
Jakub Nešpor -
Přemístění technologických úkonů dopravce Regiojet ze stanice Praha-Smíchov
Lukáš Kalousek -
Vyhledávání proteinů interagujících s cukry v genomu vybraných organismů
Daniela Repelová -
Cukry ve výživě
Veronika KYTKOVÁ -
Cukry a sladidla v lidské výživě
Kateřina Otrusinová