Vliv technologických operací na obsah bezcukerného extraktu – Kristýna Zlomková
Kristýna Zlomková
Bakalářská práce
Vliv technologických operací na obsah bezcukerného extraktu
The influence of technological operations on the content of sugar-free extract
Anotace:
Práce se zabývá možným vlivem technologických operací na obsah bezcukerného extraktu ve víně. V teoretické části je popsán bezcukerný extrakt a jeho složení. Dále jsou popsány základní technologické operace. Praktická část popisuje postup měření a následného zjištění bezcukerného extraktu ve víně a věnuje se několika vzorkům vín, u kterých byl bezcukerný extrakt měřen. Bezcukerný extrakt a technologické …víceAbstract:
The work deals with the possible influence of technological operations on the content of sugar-free extract in wine. The theoretical part describes the sugar-free extract and its composition. Next, basic technological operations are described. The practical part describes the procedure for measuring and subsequent detection of sugarfree extract in wine and deals with several wine samples in which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Ondřej Stejskal, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Základní technologické operace pro výrobky z jedlého hmyzu
Radek Vychodil -
Technologické operace výroby strojní součásti pro vrtné soupravy
Petr Nováček -
Vliv systému vytápění na energetickou náročnost budov pro technologické provozy
Karolína Jirásková -
Vliv technologických operací na obsah těkavých látek v kvašených nápojích
Jakub Nešpor -
Přemístění technologických úkonů dopravce Regiojet ze stanice Praha-Smíchov
Lukáš Kalousek -
Vyhledávání proteinů interagujících s cukry v genomu vybraných organismů
Daniela Repelová -
Cukry ve výživě
Veronika KYTKOVÁ -
Cukry a sladidla v lidské výživě
Kateřina Otrusinová