Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech – Bc. Veronika VEČEŘOVÁ
Bc. Veronika VEČEŘOVÁ
Diplomová práce
Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech
Comparison of Diet Types from Nutritional Point of View in Three Spas
Anotace:
Diplomová práce se zaměřuje na diety předepisované pacientům v lázeňských centrech. Vybranými objekty jsou Lázně Luhačovice, Lázně Teplice nad Bečvou a Mariánské Lázně. Podrobně jsou popsány 3 typy diet (nízkocholesterolová, redukční a diabetická) a normy jejich nutričních faktorů. V práci jsou hodnoceny jídelní lístky, které sestavují nutriční terapeuti lázeňských zařízení k daným dietám. Bylo zjištěno …víceAbstract:
The thesis is focused on diets prescribed to patients in the spa resorts. The selected spa resorts are Lazne Luhacovice, Lazne Teplice nad Becvou and Marianske Lazne. Three types of diets such as low cholesterol, reducing, diabetic, and their standards of nutritional factors are described. The thesis also deals with the evaluation of menus compiled in ac-cordance with selected diets, that are created …víceKlíčová slova
dieta dietetika živiny nutriční faktor sacharidy lipidy proteiny cholesterol energie potraviny
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2012
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VEČEŘOVÁ, Veronika. Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.