Změny tokolů ve smažicím médiu při přípravě bramborových hranolků – Bc. Marie Veselá
Bc. Marie Veselá
Master's thesis
Změny tokolů ve smažicím médiu při přípravě bramborových hranolků
Changes of tokols in the frying medium during the preparation of French potatoes
Anotácia:
Na trhu se objevují fialové brambory a výrobky z nich, které mají vyšší obsah fenolových sloučenin. Cílem této práce bylo porovnat, jak degraduje smažicí médium za podmínek smažení fialových brambor oproti smažení tradičních žlutých brambor, a zda mají fenolové sloučeniny vliv inhibici oxidace lipidů. Pro analýzu byla vybrána žlutá odrůda brambor Princess a fialová Fleur Bleue. Připravené hranolky …viacAbstract:
Purple potatoes and potato products with a higher content of phenolic compounds are appearing on the market. The aim of this work was to compare how the frying medium degrades under the conditions of frying purple potatoes compared to frying traditional yellow potatoes, and whether phenolic compounds have an effect on inhibiting lipid oxidation. The yellow potato variety Princess and the purple variety …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2024
- Vedúci: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Anna Adámková, DiS., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VESELÁ, Marie. \textit{Změny tokolů ve smažicím médiu při přípravě bramborových hranolků}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/6vu1p6/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Sledování obsahu 3-MCPD esterů a glycidyl esterů v rostlinných tucích a olejích určené pro pečení a smažení
Hana Pírová -
Plynné polutanty uvolňující se při smažení potravin v olejích a jejich dopad na lidské zdraví
Ivana Tětková -
Plant oils as a source of vitamin E in the human diet
Petra Libertova -
Potential application of plant essential oils for food preservation
Mayda Rojnik -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit -
Chemical analysis of garlic essential oils (Allium sativum L.) from different countries of origin
PRINCE OWUSU KODOM -
Evaluation of antibacterial activity of Indian essential oils by new broth macrodilution volatilization method
Jana Zimová -
Antibacterial activity of essential oils from Indian medicinal plants in vapor phase
Karolína Hvězdová
Názov
Vložil
Vložené
Práva