Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním – Zdeňka VYMĚTALOVÁ
Zdeňka VYMĚTALOVÁ
Bakalářská práce
Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním
Correct Nutrition and Disease Caused by Poor Diet
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce bylo shrnutí základních pojmů důležitých látek ve výživě, jaká jsou důležitá výživová doporučení ve výživě, energetické bilance, zároveň se podívat na rizika, která špatnou životosprávou vznikají. Nesprávná výživa má největší význam v zapříčinění spoustu neinfekčních onemocnění, ke kterým patří ateroskleróza s různými orgánovými komplikacemi, vysoký krevní tlak, nádory tlustého …víceAbstract:
The aim of this bachelor?s thesis is to summarize the basic concepts of significant substances in nutrition, explain nutritive recommendations, balances of energy, and to also look at possible risks arising with bad daily routine. Wrong nutrition can cause many noninfectious diseases, such as atherosclerosis with various organ complications, hypertension, tumors of the large intestine, diabetes mellitus …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 8. 2012
Zveřejnit od: 13. 8. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VYMĚTALOVÁ, Zdeňka. Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.8.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Mykotoxin citrinin a jeho nálezy v surovinách, potravinách a krmivech
Karolína Brandová -
Čerstvé sýry a syrovátkové nápoje na našem a vietnamském trhu
Petr Kopecký -
Hodnocení obsahu vitaminu C v ovoci a zelenině a výrobcích z nich
Tereza Kabelková -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK -
Ovocné a zeleninové příkrmy se zvýšeným zdravotním benefitem
Andrea Skotáková -
Ovocné a zeleninové nápoje a jejich biologicky aktivní látky
Marcela Paličková -
Vývoj cereálních výrobků pro zvláštní výživu s přídavkem ovocné a zeleninové složky
Magdalena Růžičková -
Zabřezávání dojnic inseminovaných dávkami obohacenými o LDL cholesterol
Anna Sedláková