Bc. Kamila Šlorová
Master's thesis
Studium složení třapin révy vinné
Study of grapevine stems
Abstract:
Třapina představuje asi 3-5 % celkové hmotnosti hroznu. Chemické složení třapiny souvisí především s odrůdou, podmínkami stanoviště a také zralostí. Třapina je tvořena od 35 % do 90 % vodou, dále také cukry, kyselinou vinnou a jablečnou, tříslovinami a rostlinnými barvivy. Třapina je při výrobě vína často vnímána pouze jako odpadní materiál a mnohdy se opomíná fakt, že se nejedná pouze o nedílnou součást …moreAbstract:
Stem constitutes approximately from 3 to 5 percent of total weight of a grape. The chemical structure of stem is mainly related to a variety, habitat conditions and ripeness. Stem consists from 35 to 90 percent of water, it also consists of sugar, tartaric acid and malic acid, tannins and vegetable dyes. In the production proccess of making wine, stem is perceived only as a residual part and there …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights