Studium složení třapin révy vinné – Bc. Kamila Šlorová
Bc. Kamila Šlorová
Diplomová práce
Studium složení třapin révy vinné
Study of grapevine stems
Anotace:
Třapina představuje asi 3-5 % celkové hmotnosti hroznu. Chemické složení třapiny souvisí především s odrůdou, podmínkami stanoviště a také zralostí. Třapina je tvořena od 35 % do 90 % vodou, dále také cukry, kyselinou vinnou a jablečnou, tříslovinami a rostlinnými barvivy. Třapina je při výrobě vína často vnímána pouze jako odpadní materiál a mnohdy se opomíná fakt, že se nejedná pouze o nedílnou součást …víceAbstract:
Stem constitutes approximately from 3 to 5 percent of total weight of a grape. The chemical structure of stem is mainly related to a variety, habitat conditions and ripeness. Stem consists from 35 to 90 percent of water, it also consists of sugar, tartaric acid and malic acid, tannins and vegetable dyes. In the production proccess of making wine, stem is perceived only as a residual part and there …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva