Bc. Kamila Šlorová

Diplomová práce

Studium složení třapin révy vinné

Study of grapevine stems
Anotace:
Třapina představuje asi 3-5 % celkové hmotnosti hroznu. Chemické složení třapiny souvisí především s odrůdou, podmínkami stanoviště a také zralostí. Třapina je tvořena od 35 % do 90 % vodou, dále také cukry, kyselinou vinnou a jablečnou, tříslovinami a rostlinnými barvivy. Třapina je při výrobě vína často vnímána pouze jako odpadní materiál a mnohdy se opomíná fakt, že se nejedná pouze o nedílnou součást …více
Abstract:
Stem constitutes approximately from 3 to 5 percent of total weight of a grape. The chemical structure of stem is mainly related to a variety, habitat conditions and ripeness. Stem consists from 35 to 90 percent of water, it also consists of sugar, tartaric acid and malic acid, tannins and vegetable dyes. In the production proccess of making wine, stem is perceived only as a residual part and there …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 6xr8sc 6xr8sc/2
2. 5. 2017
Složky
Soubory
Zerdaloglu, S.
3. 5. 2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.