Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid – Tereza Kunetková
Tereza Kunetková
Bachelor's thesis
Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid
Emulsions Stabilized with Protein-Polysaccharide Complex
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá formulací a charakterizací emulzí stabilizovaných pomocí komplexu protein - polysacharid. Proteinovou složku v těchto komplexech tvoří kaseinát sodný a jako polysacharid byl zvolen chitosan. Praktická část se pak věnuje přípravě samotných roztoků polymerů a tvorbě jejich komplexů. V konečné fázi se práce věnuje přípravě emulzí stabilizovaných vyhovujícími komplexy.Abstract:
The bachelor thesis deals with the formulation and characterization of emulsions stabilized with protein-polysaccharide complexes. In the complexes, sodium caseinate and chitosan were chosen as the protein and polysaccharide, respectively. The experimental part of the thesis describes the preparation of the polymer solutions themselves and the formation of their complexes. Finally, thesis deals with …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kunetková, Tereza. Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Materials and Technologies / Biomaterials and Cosmetics