Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid – Tereza Kunetková
Tereza Kunetková
Bachelor's thesis
Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid
Emulsions Stabilized with Protein-Polysaccharide Complex
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá formulací a charakterizací emulzí stabilizovaných pomocí komplexu protein - polysacharid. Proteinovou složku v těchto komplexech tvoří kaseinát sodný a jako polysacharid byl zvolen chitosan. Praktická část se pak věnuje přípravě samotných roztoků polymerů a tvorbě jejich komplexů. V konečné fázi se práce věnuje přípravě emulzí stabilizovaných vyhovujícími komplexy.Abstract:
The bachelor thesis deals with the formulation and characterization of emulsions stabilized with protein-polysaccharide complexes. In the complexes, sodium caseinate and chitosan were chosen as the protein and polysaccharide, respectively. The experimental part of the thesis describes the preparation of the polymer solutions themselves and the formation of their complexes. Finally, thesis deals with …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kunetková, Tereza. Emulze stabilizované komplexem protein-polysacharid. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Materials and Technologies / Biomaterials and Cosmetics